L-K-Ubuntu…?!

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Många har hört av sig och undrar över Lubuntu, Kubuntu och Ubuntu som operativsystem. Jag har dock en glädjande nyhet för er som inte kan välja vad ni ska använda för GUI, eller kanske för er som vill vara lite flexibla.

Då kärnan i alla 3 ”distributioner” av Ubuntu är exakt samma så går det med enkelhet att installera alla grafiska användargränssnitt på samma dator.

Enklaste sättet är att utgå från Ubuntu och sedan installera dom andra grafiska gränssnitten ovanpå denna, men givetvis går det bra att exempelvis ha Kubuntu installerat och lägga till Unity (Ubuntu UI) eller LXDE (Lubuntu GUI) i efterhand.

Om du har Ubuntu, starta upp programcentralen och sök efter ”kubuntu-desktop” så hittar du det du behöver. Svårare än så är det inte. Samma metod gäller för övriga ”smaker” av Ubuntu.

För att ändra det grafiska gränssnittet så behöver du bara logga ut och klicka på alternativ (oftast ett kugghjul vid användarnamnet) och välja vilken grafisk UI du vill använda dig av.

Ha så roligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *