Terminal genvägen i Fedora fungerar inte…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Om du använder Fedora 16 och försöker lägga upp en tangentbordsgenväng till terminalen så kan du få problem. Detta är väldigt enkelt att ordna och jag har gjort det på alla tre datorer jag har Fedora 16 på.

Symptomen är att du sätter upp en tangentbordskombination för att starta terminalen, men när du trycker kombinationen så får du ett meddelande där det står:

”No terminal associated” eller liknande. Till 99% beror detta på att libgnome inte är förinstallerat i Fedora 16 från början. För att installera den behöver du bara göra följande:

1. Starta en terminal.
2. Skriv in SU
3. Skriv in ditt lösenord
4. Skriv yum install libgnome
5. Vänta på att installationen blir klar
6. Starta om datorn

Klart. Om det fortfarande inte fungerar så kan det bero på andra saker. Sök på Google efter alternativa lösningar, men som sagt har denna fix fungerat på alla mina Fedora 16 installationer.

Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *