Läsarfråga: Hur mycket kostar program och applikationer till Linux?

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Jag har tänkt prova Linux en längre tid, men jag vill inte börja lägga ut pengar på ett ”nytt” operativsystem riktigt ännu. Hur mycket kostar ett Linux program/applikation i genomsnitt?” – Karin

Hej Karin.

I genomsnitt kostar Linux applikationer/program 0 kr (inklusive moms och frakt). Skämt åsido så kallas inte Linux ett open-source operativsystem för inte. Det finns väldigt få program som kostar pengar att köpa. I princip är allt som du kan få tag på helt och hållet gratis.

Detta är ett nytt perspektiv för personer som inte vet vad Linux är, samt personer som fastnat i Microsofts klor. Du kan med enkelhet installera Linux tillsammans med ditt nuvarande Windows operativsystem och köra båda på din dator utan problem. Detta ger dig en möjlighet att jämföra hastigheter och smidighet när det gäller att göra vettiga saker.

Jag är rätt så övertygad om att du kommer att falla pladask för Linux efter du har förstått hur smidigt och enkelt det är.

Gå till www.ubuntu.com och läs lite, så får du en bättre förståelse för vad Linux är och vilken skillnad det kan göra för ditt fortsatta digitala liv.

Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *