Samsung gillar inte root!

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Som många hade kunnat gissa sig till så gillar inte Samsung att man rootar sin mobiltelefon. Jag fick förra veckan ett brev av Samsung där dom påpekade att jag nu förbrukat min garanti på telefonen.

Visst, jag kan förstå att dom är upprörda att vi tar kontrollen över våra egna telefoner. Men att ta bort garanti på hårdvara för att mjukvaran ändras på är väl lite att ta i. Eller vad tycker ni?

Säg att min skärm går sönder eller att mikrofonen slutar fungera. Beror detta då på att telefonen rootats? Enligt Samsung så ligger det till på det sättet.

Deras system att kontrollera om du pillat i telefonen är också fantastiskt genomtänkt. Det finns räknare i telefonen, som enbart har som uppgift att hålla rätt på hur många gånger du installerat om den, eller bytt ROM på den.

Min telefon har aldrig haft något annat än det ursprungliga orginal ROMmet, vilket gör att mina ”räknare” står på 0 fortfarande. Ingenting i telefonen förutom ROOT access är förändrat, vilket gör att jag fortfarande kan ta emot uppdateringar från Samsung (vilket är nästa del av straffet).

Om du rootat din telefon så bör du vara medveten om att det inte bara är att klicka på en knapp för att få tillbaka den till orginal igen. Processen att av-roota din mobiltelefon är minst lika komplicerad och väldigt farlig för din telefon. Om du råkar pilla i fel filer så är det godnatt och du har en dyr tegelsten i handen.

Jag är i startgroparna att av-roota min mobiltelefon, bara för att se hur man gör (ren nyfikenhet), men jag har ännu inte hittat något sätt som gör mig övertygad om att telefonen kommer att fungera i framtiden om jag råkar göra något galet.

Vi får väl se vad jag hittar på. =)

Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *