Läsarfråga: Hur länge tar det att lära sig Linux?

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Tjabba. Sitter och funderar på att installera Linux på min dator, men mina kompisar säger att det är jobbigt och att man måste skriva saker för att göra prylar i Linux. Stämmer det och om det gör det, hur länge tar det att lära sig allt.” – ?

Hejsan.

Linux är inte alls svårt att lära sig. Allt eftersom du använder Linux så lär du dig trix som kan vara roliga/snabba/smidiga och dessa är oftast i form av text i ett så kallat terminalfönster.

Om du installerar Ubuntu/Fedora/OpenSUSE/Linux Mint eller någon annat välutvecklad distribution av Linux så är chanserna väldigt små att du behöver skriva något via terminalfönster. 99% av Linux är som Windows, alltså i en grafisk miljö och med enkla musklick för att göra saker.

Något som du däremot bör ha, om du ska använda dig av Linux, är viljan att lära dig något nytt. Linux är INTE Windows, om än det ser ut på ett liknande sätt. Linux fungerar annorlunda (på ett bra sätt), saker och ting är inte där man trodde att man skulle hitta det (på ett bra sätt).

Så länge du är intresserad och nyfiken så är Linux det roligaste du har använt i datorväg. Det enda som egentligen saknas är spel med loggan ”Made For Linux”, vilket vi inte kommer att få se på länge. =)

Ha så kul och ha en trevlig natt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *