Läsarfråga: Roota en Galaxy Note?

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

”Hej ITPiraten. Jag äger också en Galaxy Note och undrar hur du lyckats roota din. Behövs det något speciellt? Vilka är riskerna? Vad är för/nackdelarna?” – Tommy

Hej Tommy.

Du kan hitta en enkel guide för hur du ska göra på Xda Developers forum. Leta på Google. Jag kommer inte att skriva hur man gör här på ITPiraten.se, eftersom guiderna ändras ibland.

Du bör ha en dator med Windows XP eller Windows 7. Risken är givetvis att något går fel och din telefon blir en dyr tegelsten. Men dom är små om du läser och förstår hur du ska göra.

Fördelarna med root är att du får tillgång till alla funktioner i din telefon. Nackdelen är att du måste tänka till så att du inte förstör din telefon oavsiktligt.

”With great power comes great responsibility” är ett sätt att säga det på.

Var även försiktig med vilka program du installerar, eftersom program som har access till root kan göra i princip vad som helst med din telefon.

Om du undrar mer, kolla runt på Xda Developers forum.

Ha en trevlig morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *