Galaxy Note använder Rysk positionering

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Enligt tester utförda av XDA medlemmar så har det inbyggda stödet för GLONASS (Global Navigation Satellite System, vilket är Rysslands svar på USAs GPS positioneringssystem) en väldigt positiv inverkan på navigationen på Galaxy Note.

Enligt dessa tester så kan Galaxy Note låsa och visa position inom 7 sekunder. Till skillnad från vanlig GPS som kan ta upp till 1 minut för att få låsning på tillräckligt många satelliter för att fungera tillfredställande.

Givetvis har Galaxy Note även stöd för USAs GPS, om det var någon som undrade över det. =)

Att Galaxy Note hade stöd för GLONASS visste jag faktiskt inte, det var en fakta som jag missat. Men, något som jag märkt var att själva navigationssystemet fungerar väldigt mycket bättre på Note än på Galaxy S II.

Tillsammans med Navigons applikation för navigering så visar den sig vara väldigt exakt och den visar väldigt exakt på kartan.

Ett test för att se om din Note fungerar med GLONASS är att installera GPS Test, alla satelliter med nummer över 60 är GLONASS.

Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *