Den nya trenden…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Dilbert.com

Visst är det lika irriterande varje gång. Personer som söker på nätet efter dom senaste ”trendnamnen” på olika saker. Bara för att inte veta själva vad det egentligen betyder. Detta råkar jag själv ut för nästan varje vecka. Det är alltid någon som frågar efter en viss teknisk specifikation, eller kritiserar avsaknaden av den tekniska funktionen i mobiltelefoner, datorer och liknande, genom att använda ett trendnamn.

Någonstans blev det en brytpunkt där vad du säger och hur du säger det gick ifrån varandra. På min tid räckte det med att veta vad man pratade om. Nu måste man veta hur man ska säga det man vet för att verka ”belevad”.

Det är en lustig värld vi lever i. Mobiltelefoner blir mer och mer som datorer, samtidigt som datorer blir mer som mobiltelefoner. Personer som kan några begrepp som ingen annan förstår verkar smarta, medan dom som är smarta och kunniga inte förstår vad dom pratar om och verkar dumma. =)

Vart den här trenden leder och hur länge den överlever får vi se. Men den är på uppgång i rasande fart just nu.

Ha en trevlig natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *