Ny kärlek till Ubuntu med Kubuntu!

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Jag har alltid gillat Ubuntu för att den är enklast att använda. Men samtidigt har jag känt mig lite missnöjd med att den inte fungerar eller ser ut som jag vill. Den har alltid varit lite, statisk…

Jag har provat Kubuntu, som är en version av Ubuntu som använder KDE grafikmotorn istället för Gnome, som Ubuntu vanligen har. Detta har öppnat möjligheter som jag inte trodde min gamla testburk hade.

Genom att aktivera effekter som ”sladdriga fönster” och annat roligt så har man helt plötsligt ett operativsystem som känns fräscht och roligt att sitta och arbeta med. Dessutom känns allt mycket mer stabilt.

Det finns en liten nackdel som vi inte ska sticka under stolen med. Om du har en dator som är i vekaste laget så är KDE inte så rolig att sitta med.

Jag ska spela in en liten film och lägga upp den här lite senare. Jag kan rekommendera att titta runt lite på YouTube om du vill se Kubuntu ”in action” lite snabbare.

Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *