Solution: Problems with Ubuntu and Intel HD

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

I have recieved many letters from people asking me how to fix the issue with Intel HD graphics and Ubuntu. Mainly how to fix the brightness issue. I will paste a quick solution for all of you right here.

If you get any problems, please don’t be a stranger.

  1. sudo gedit /etc/default/grub
  2. Change the line GRUB_CMDLINE_LINUX=”” into
    GRUB_CMDLINE_LINUX=”acpi_osi=Linux”
  3. sudo update-grub
  4. Restart your linux

1 reaktion på ”Solution: Problems with Ubuntu and Intel HD”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *