Apple patenterar NFC delning…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Apple har än en gång sökt patent för något som redan finns på marknaden. Denna gång rör det sig om NFC (Near Field Communication) mellan två enheter. Enligt vad jag kan hitta så sökte Apple detta patent redan 2008 och har nu alltså fått igenom det. Vad som är besynnerligt, eftersom Microsoft redan äger patentet sedan 2007.

Enligt flertalet kommentarer kan man utläsa att kommunikation mellan två enheter genom NFC är specificerat i grundkonceptet för NFC och om Apple får för sig att utnyttja patentet för sina onda planer att döda konkurrensen så blir det stopp. Frågan är vad Microsoft tycker om Apples patent?

Jag har en känsla av att antingen Engadget fått något om bakfoten eller att vi kommer att få höra från Microsoft inom kort. 😀

Källa: http://www.engadget.com/2011/11/16/apple-patents-workflow-sharing-using-nfc-because-its-never-too/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *