1700 kr för en iPhone 4S 64 Gb

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Den mobila tidningen Mobil.se gick precis ut med en rapport om vad en iPhone 4S kostar i delar. Teoretiskt skulle man alltså kunna köpa en iPhone 4S för en bråkdel av vad en monterad version kostar. Om än detta är vad Apple betalar för komponenterna så är det intressant med dessa undersökningar. Man kan få en inblick i hur mycket vinst Apple (eller andra tillverkare) gör per såld telefon. Om än dom siffrorna är väldigt missvisande också.

Genom att ta vinst per såld enhet och räkna bort kostnader för design, utveckling, montering och i Apples fall löner för advokater så får man ut en helt annan siffra.

Trots att detta enbart är en undersökning som bara kan betraktas som ett skämt så är det alltid roligt att se lite siffror så här på måndag förmiddag.

Ha en bra dag.

Källa: Mobil.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *