Samsung dominerar smartphone marknaden…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Enligt färska siffror från kvartal 3 2011 så leder Samsung smartphonemarknaden med 27.8 miljoner skeppade telefoner. På andra plats och lite över 10 miljoner färre telefoner så hittar vi Apple med 17.1 miljoner skeppade telefoner. Nokia ligger på 3:dje plats med en hårsmån från Apple med 16.8 miljoner smartphones.

Världsmarknaden ser alltså ut på följande sätt:

Samsung: 23.8% (+14.5%)
Apple: 14.6% (-2.8%)
Nokia: 14.4% (-18.3%)
Övriga: 47.3%

Samsung beräknas ta över mer av marknaden inom kort, då företaget presenterar många nya modeller vid årsskiftet. Att Samsung har ingått i nära samarbete med Google gör inte att Samaung direkt tappar fotfäste på marknaden.

Ha en bra dag.

2 reaktioner på ”Samsung dominerar smartphone marknaden…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *