Mobiltelefoni

Samsung dominerar smartphone marknaden…

Enligt färska siffror från kvartal 3 2011 så leder Samsung smartphonemarknaden med 27.8 miljoner skeppade telefoner. På andra plats och lite över 10 miljoner färre telefoner så hittar vi Apple med 17.1 miljoner skeppade telefoner. Nokia ligger på 3:dje plats med en hårsmån från Apple med 16.8 miljoner smartphones.

Världsmarknaden ser alltså ut på följande sätt:

Samsung: 23.8% (+14.5%)
Apple: 14.6% (-2.8%)
Nokia: 14.4% (-18.3%)
Övriga: 47.3%

Samsung beräknas ta över mer av marknaden inom kort, då företaget presenterar många nya modeller vid årsskiftet. Att Samsung har ingått i nära samarbete med Google gör inte att Samaung direkt tappar fotfäste på marknaden.

Ha en bra dag.

2 thoughts on “Samsung dominerar smartphone marknaden…

Comments are closed.