Har du en importerad Samsung Galaxy S II?

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

En kompis till mig har en Galaxy S II som är fast på 2.3.3. Det går inte att uppgradera den till nuvarande 2.3.5. Det visade sig rätt så snart att han råkat ut för en importerad telefon från Italien. Företaget han köpte telefonen ifrån informerade inte om att dom importerade telefoner från andra länder och eftersom den hade Svenska så tänkte vi inte på det.

Men när det kommer till att uppdatera telefonen så börjar det gorma till sig. KIES använder sig av en kod i telefonen som heter CSC, som avgör vilket land och om den tillhör någon speciell operatör.

Om du tar fram nummerplattan och skriver in * # 1 2 3 4 # på din telefon (Stjärna-Fyrkant-1-2-3-4-Fyrkant) så kommer din CSC kod fram. Om du har en nordisk telefon så ska den ha antingen koden I9100XWKI4 eller I9100OXXKI2, annars har du också råkat ut för en utländsk telefon.

Om du, utan att veta om det, fått en importerad telefon så ska du lämna tillbaka den till återförsäljaren. Om han vägrar så tar du kontakt med din lokala konsumentvägledare för hjälp.

Ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *