Självmordsbenägen dator

Min designdator har plötsligt fått ett samvete och medvetet tagit sitt eget liv. Kanske i ren protest över att alla andra datorer i dess närhet använder Linux, medan den själv fick ha Windows 7 som operativsystem.

Det är rätt så fantastiskt faktiskt. Det var ungefär en vecka sedan jag hade igång datorn, fixade till lite gratik till en hemsida och skrev ut lite lönerapporter för arbetet. Igår när jag tog fram datorn igen så går den inte att starta. Den vägrar att ta emot laddning och inga knappar fungerar överhuvudtaget på den.

För att inte tala om närmare 1.5 Tb hårddiskar som inte snurrar längre. Som ni kanske gissar så innehåller dom i princip 1.4 Gb information som jag gärna vill använda. För att inte tala om processorkraften som datorn också har.

Istället för att sörja allt för mycket så har jag försökt ta rätt på vad som egentligen hänt med datorn. Dessvärre har jag inte lyckats hitta någon anledning till varför den helt plötsligt och utan förvarning slutat fungera.

En reset av bios fungerade inte, inte heller att göra den strömlös under flera timmar. En reset av datorn var också meningslös, eftersom den verkar vara totalt strömlös.

Jag har totalt tömt alla alternativ och har faktiskt ingen aning om vilket steg jag ska ta härnäst. Kanske ska jag börja ta en mytologisk inställning till problemet och rita upp lite diagram på golvet, vem vet?

Datorer är en fantastisk uppfinning, det känns nästan som att dom är mänskliga på en viss nivå. Kanske är dom lite för sofistikerade för vårt eget bästa? Kanske är det som jag sa tidigare, den kanske tog sitt liv av ren svartsjuka på min nya surfplatta?

Nu ska jag leta på nätet efter en lämplig ritual att utföra för att reanimera min dator och åter igen visa min uppskattning för vad den hjälpt mig med under dom senaste tre åren.

Önska mig lycka till….

Ha en trevlig helg och kväll…

5 svar på ”Självmordsbenägen dator

 1. är det en bärbar dator?

  Om det är det så kan det vara batteriet. Många bärbara datorer idag (speciellt kraftfullare bärbara) kan inte starta utan ett eller med ett trasigt batteri.

  Laddaren kan också lagt av. Bästa är att mäta med en voltmätare om den ger ifrån sig någe ström.

  1. Det är en bärbar dator. Batteriet var i bra skick för en vecka sedan och laddaren fungerar perfekt. Jag har också provat med en annan laddare men utan resultat.

   Ibland är det rätt fantastiskt hur datorer fungerar.

   1. Jag har även provat laddaren från datorn i en annan dator som jag har och den säger att laddningen fungerar finfint. Troligtvis är det väl batteriet som gett upp, men den borde i alla fall ge lite livstecken med batteriet och laddaren i. Annars kan man ju anta att batteriet kortslutits eller något liknande. Konstigt är det i alla fall.

    1. batteriet till en av dom bärbara jag har la av. Batteriet funkade tills laddningen tog slut, windows visade laddnigsprocenten men det stod även ”ansluten, laddas inte” efter några timmar så blev det 0 och då startade inte datorn längre med batteriet isatt o endast på ren-ac utan batteri.

     I batteriet sitter en del elektronik och det är oftast den som dör inte cellerna i sig. Dock är det inget man ska peta med då dom reglerar in och urladdning och har man otur så kan cellerna explodera (du vill inte att ett litiumbatteri exploderar eller tar eld/blir för varm).

     så datorn postar inte alls?

     1. Postar? Nej, datorn fungerar inte alls och inga LED lampor tänds. Kort och gott kan man säga att den är helt och hållet död och uppvisar inga livstecken alls.

      Jag har pratat med lite folk och jag är inte ensam om dessa problem. Det verkar vara standard på HP datorer om man lämnar dom avslagna under en längre tid.

Kommentarer är stängda.