Läsarfråga: Ubuntu Netbook Edition

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Sven: ”Hejsan ITPiraten. Jag undrar om du installerade Netbook versionen av Ubuntu på din netbook eller om du kör med standard versionen? Jag provade att installera Ubuntu 10.04 på min netbook för ungefär ett år sedan och det var inte en lycklig upplevelse.”

Hej Sven.

Nej, jag har inte installerat någon annan version eller ”Edition” av Ubuntu än den standard 11.04 version som finns tillgänglig via Ubuntu.com. Jag installerade den via USB sticka, eftersom jag inte har någon CD eller liknande på min netbook.

Jag provade också att installera Ubuntu för drygt ett år sedan och hade inga trevliga erfarenheter av det heller. Men med nya 11.04 så fungerar allt perfekt. Jag gissar att den behövde lite tid på sig att mogna med dom nya hårdvarorna som finns tillgängliga på marknaden.

Om du provar installera Ubuntu nu så garanterar jag att du får en lycklig upplevelse. =)

Ha en bra dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *