Mobilnyheter roundup!

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Här är en sammanfattning om dom senaste nyheterna på mobilmarknaden.

  • Sony Ericsson rapporterar att dom inte säljer telefoner i den takt som var planerad. Största orsaken sägs vara jordbävningen i Japan tidigare i år. SE rapporterar att dom gjort en förlust på 341 miljoner kronor.
  • Microsoft planerar att lansera telefoner med Windows Mobile 8, vilket sätter ännu mer pinnar i hjulet för WP7.5 Mango som inte riktigt fått fotfäste på den internationella marknaden. Risken är att konsumenter väntar på att Microsoft ska lansera WP8 innan dom provar detta ”nya” operativsystem.
  • Business Insider rapporterar att det nu finns 130 miljoner Android enheter på marknaden. 550.000 enheter aktiveras dagligen.
  • Lodsys kräver Apple och Android på pengar för att dom har en knapp med möjligheten att uppgradera från ”lite” till fullversioner i deras applikationer. Lodsys är ökända för att ha patenterat riktigt luddiga saker för att kunna tjäna pengar på patentstämningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *