Vår nya AC har kommit.

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

image

Här är den alltså. En HACE med 5.6 KW kyleffekt. Riktigt fin och stilfull.

Det största problemet är att den låter som ett flygplan, minst sagt. När jag startade den för första gången så var vi imponerade över hur mycket den kyler. Dock kan man inte prata i samma rum som den står i.

Något som var ännu mer ”imponerande” var att den stod på det tystaste läget vid första starten. När man ökade till max så måste man ha öronproppar för att rädda hörseln.

Det enda som hörs är bruset från den inbyggda fläkten dock. Så det är inget ljud från kompressorn.

Jag provade köra den i ungefär 10 minuter, vilket kylde vardagsrummet från 28 grader till 23, så den är onekligen effektiv. Efter dessa minuter så hade köket blivit 2 grader kallare, barnrummet hade också blivit 2 grader kallare. Dock hade sovrummet fått den största effekten av kylan och gick ned hela 4 grader.

Fläkten i HACE aggregatet levererar 600 m3 luft/timme och den är A klassad. Enligt energi deklarationen som måste följa med så tar den 1013 watt, vilket är väldigt bra med tanke på hur lite den behöver gå.

Nöjd är jag då med köpet, den kommer onekligen till användning varma sommardagar.

Ha en trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *