Canalys utnämner Android vinnare!

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Enligt analysföretaget Canalys så är Android störst i världen på mobila operativsystem (Q1-2011). Dom har 35% av världsmarknaden, något som inte ens jätten Nokia på sin storhetstid kunde slå. Nokia hade som högst 24% av världsmarknaden.

Apples alla iOS enheter svarar för 19% av världsmarknaden. Windows Phone 7 klassade inte ens in i rapporten då det visade sig att Samsungs BADA operativsystem säljer bättre och slår ut Microsoft med drygt 1 miljon fler sålda enheter.

Väldigt intressanta siffror för oss som gillar statistik med andra ord.

Ha en bra dag.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *