Apples räkning från Nokia…

Vänligen notera! Detta inlägg är äldre än ett år, vilket gör att den kanske inte längre innehåller relevant information. Tänk på att information rörande telefoner, appar och annat tekniskt mest troligt inte stämmer längre. Om inlägget däremot är en recension på en kniv så är innehållet med största sannolikhet ännu relevant flera år efter att det skrevs. Du kan säkert avgöra själv om innehållet är relevant, men nu är du i alla fall varnad. =)

Nu har det klargjorts vad Apple är skyldiga att betala Nokia för deras stöld av patent. Det blir en engångsumma på runt 850.000.000 dollar (5.528.470.000 SEK) och en kvartalsavgift på 163.000.000 dollar (1.059.960.000 SEK).

Apple kommer alltså att betala i runda slängar 8-9 miljarder kronor i skadestånd till Nokia under 2011 och sedan hamnar summan på runt 4 miljarder kronor om året fram till antingen Nokia eller Apple går under.

Apple har runt 14 miljarder dollar i årlig inkomst, så dom ligger inte dåligt till trots denna oväntade utgift, men för Nokia är detta en positiv vändning och ger nya krafter åt deras sluttande ekonomi.

Ha en bra dag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *